FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

150. obljetnica franjevačke gimnazije

SINJ, 11. prosinca 2004. (Hina) - U organizaciji Franjevačkeprovincije Presvetog Otkupitelja i sinjske Klasične gimnazije danas jeu Sinju prigodno obilježeno 150 godina gimnazijske naobrazbe nahrvatskom jeziku u Dalmaciji.
SINJ, 11. prosinca 2004. (Hina) - U organizaciji Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i sinjske Klasične gimnazije danas je u Sinju prigodno obilježeno 150 godina gimnazijske naobrazbe na hrvatskom jeziku u Dalmaciji.

Franjevci su tu Gimnaziju u Sinju utemeljili 1854. godine i od tada neprekidno djeluje a u njoj je do sada steklo naobrazbu više od četiri tisuće polaznika.

U ovoj školskoj godini Gimnaziju pohađa 187 učenika.

U sklopu programa obilježavanja 150-godišnjeg uspješnog rada Franjevačke klasične gimnazije prijepodne je održan jezikoslovni okrugli stol na temu "Sadašnjost i budućnost hrvatskog jezika" na kojem su govoril profesori Josip Silić, Mile Mamić i Vladimir Vratović.

Također je predstavljena zbirka "Franjevačka klasična gimnazija" u Sinju, a potom je u kinu Sloboda održana prigodna akademija u izvedbi učenika Gimnazije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙