FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: OBILJEŽENA 50. OBLJETNICA TRGOVAČKOG SUDA

OSIJEK, 3. prosinca 2004. (Hina) - Svečanom sjednicom u Osijeku jedanas obilježena 50. obljetnica djelovanja osječkog Trgovačkog suda i50. obljetnica trgovačkog sudstva u Hrvatskoj.
OSIJEK, 3. prosinca 2004. (Hina) - Svečanom sjednicom u Osijeku je danas obilježena 50. obljetnica djelovanja osječkog Trgovačkog suda i 50. obljetnica trgovačkog sudstva u Hrvatskoj.

Predsjednica osječkog Trgovačkog suda Vlasta Velicki istaknula je kako je riječ o značajnom razdoblju za razvoj hrvatskog pravosuđa i gospodarstva, dodavši kao Sud, unatoč otežanim uvjetima, nije prekidao kontinuitet svoga djelovanja ni u razdoblju agresije na Osijek i istočnu Hrvatsku.

Napomenula je kako se nakon 1996. i 1997. godine, kada je zabilježen porast broja predmeta, broj neriješenih predmeta iz godine u godinu smanjuje, pa je od 6.782 neriješena predmeta iz 1995. godine na kraju prošle godine smanjen na 914.

Na kraju listopada ove godine u tome je Sudu još ostalo 810 neriješenih predmeta, a u prvih deset mjeseci ove godine ukupno je riješeno 11.298 predmeta, kazala je Velicki.

Pedesetu obljetnicu djelovanja djelatnicima osječkog Trgovačkog suda, uz ostale, čestitali su predsjednik Visokog trgovačkog suda RH Borislav Blažević te predstavnici znanstvenih, gospodarskih i pravosudnih ustanova s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙