FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laslovčani obilježili 13. obljetnicu progonstva

LASLOVO, 24. studenog 2004. (Hina) - Komemorativnim skupom u Parkuhrvatskih branitelja u Laslovu danas je obilježena 13. obljetnicaprogonstva i stradanja Laslovčana.
LASLOVO, 24. studenog 2004. (Hina) - Komemorativnim skupom u Parku hrvatskih branitelja u Laslovu danas je obilježena 13. obljetnica progonstva i stradanja Laslovčana.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobovima poginulih počast stradalima osim brojnih mještana odali su predstavnici Mjesnog odbora, Ernestinovačke općine, hrvatske vojske, policije, udruga iz Domovinskog rata i madžarske zajednice u Laslovu.

Nakon četiri dana opsade i borbe s nadmoćnijim neprijateljem Laslovčani su morali na današnji dan 1991. napustiti svoje domove i otići u progonstvo, koje se produžilo na sedam godina.

Tijekom Domovinskog rata poginulo je 38 hrvatskih branitelja i civila iz Laslova, a nestalima se još smatra 10 Laslovčana.

Selo koje je u Domovinskom ratu bilo gotovo do temelja uništeno obnovljeno je i danas u njemu živi 1100, a prije rata je živjelo 1400 stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙