FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINA: PRISTAŠE OPORBE NASTAVLJAJU PROSVJEDE

KIJEV, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pristaše šefa ukrajinske oporbeViktora Juščenka i u subotu ujutro blokirale su sjedište predsjednikai vlade u Kijevu, dok se trebaju nastaviti pregovori s vlastima upokušaju rješavanja političke krize u Ukrajini.
KIJEV, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pristaše šefa ukrajinske oporbe Viktora Juščenka i u subotu ujutro blokirale su sjedište predsjednika i vlade u Kijevu, dok se trebaju nastaviti pregovori s vlastima u pokušaju rješavanja političke krize u Ukrajini.

Nekoliko tisuća simpatizera Juščenka provelo je šestu noć za redom na ulicama u središtu Kijeva, nastavljajući blokadu predsjedništva i sjedišta vlade započetu u petak. Organizatori prosvjeda pozvali su pristaše da se ponovno okupe u velikom broju u subotu.

Oporba i ukrajinske vlasti obvezali su se u petak - na sastanku na kojem su sudjelovali suparnički predsjednički kandidati Juščenko i Viktor Janukovič, te dosadašnji ukrajinski predsjednik Leonid Kučma i strani posrednici - da će nastaviti s pregovorima o izlasku iz krize.

Ukrajinski parlament trebao bi u subotu održati izvanrednu sjednicu o krizi. Sjednica bi trebala početi u podne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙