FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: I DRUGA STRANA POSJETA BEOGRADSKIH STUDENATA ZAGREBU

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - "Osobno poznajem studentaarhitekture iz Beograda koji je onomad bio u Zagrebu i koji ima sasvimdrugu verziju događanja o kojima ovih dana bruji sav tisak", pišeBožidar Andrejić, zamjenik glavnog urednika beogradskog lista "Danas",u osvrtu na incident u kojem je prošle subote uhapšeno dvojebeogradskih studenata radi fotografiranja sa slikom Draže Mihailovićana središnjem zagrebačkom trgu.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - "Osobno poznajem studenta arhitekture iz Beograda koji je onomad bio u Zagrebu i koji ima sasvim drugu verziju događanja o kojima ovih dana bruji sav tisak", piše Božidar Andrejić, zamjenik glavnog urednika beogradskog lista "Danas", u osvrtu na incident u kojem je prošle subote uhapšeno dvoje beogradskih studenata radi fotografiranja sa slikom Draže Mihailovića na središnjem zagrebačkom trgu.

"Druga verzija" posjeta Zagrebu beogradskih studenata veoma je znakovita, napominje Andrejić prenoseći iskustvo i dojmove beogradskih studenata koji s incidentom na trgu nisu bili povezani. "Mi smo odmah pitali neke ljude gdje je ta Picassova izložba zbog koje je sve i organizirano. Oni su počeli da nam objašnjavaju, ali su nas na kraju sami poveli gore (pretpostavljam na Gornji grad), pokazali nam panoramu Zagreba, a potom i samu izložbu. Poslije smo jedan mladi par pitali gdje možemo jesti i oni su nas uputili u jednu pristojnu pizzeriju, gdje je bila ugodna atmosfera, a pizza jeftinija nego u Beogradu. I drugi kasniji doživljaji bili su slični...", prenosi Andrejić u listu "Danas" iskustvo jednog beogradskog studenta.

Andrejić navodi kako su po priči beogradskog studenta, njegovog poznanika, beogradski studenti o incidentu sve saznali tek u autobusu na povratku u Beograd, te da su se čuli komentari poput "kreten jedan, što mu je to trebalo".

"Pa, što sad reći. S kim si takav si. Ili si pristojan čovjek koji u nepoznatom gradu uputstva traži od pristojnih ljudi. Onaj tko se hoće tuči u inozemstvu lako nađe partnera, a tko hoće pjevati uputit će se u zbor... Ali, da pođeš na Picassovu izložbu, a poneseš Dražinu sliku da izlažeš u sopstvenoj režiji - to su već vrata manipulacije. Tako je i bilo. Vidite - razlika između ove dvije verzije jednaka je razlici između uloge Draže Mihailovića i Pabla Picassa u modernoj umetnosti. Sve ostalo je - Balkan", ocjenjuje Andrejić u osvrtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙