FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC dogovorio smanjenje prekomjerne ponude

KAIRO, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Proizvođači nafteOrganizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) odlučili su u petak naministarskom sastanku ukloniti milijun barela dnevno viška iz ponude uodnosu na službene proizvodne kvote, kazao je jedan izaslanik togakartela.
KAIRO, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Proizvođači nafte Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) odlučili su u petak na ministarskom sastanku ukloniti milijun barela dnevno viška iz ponude u odnosu na službene proizvodne kvote, kazao je jedan izaslanik toga kartela.

OPEC je istodobno odlučio zadržati dosadašnje proizvodne kvote od 27 milijuna barela dnevno, te bi se ponovno trebao sastati 31. siječnja kako bi utvrdio ima li potrebe za daljnjim smanjenjem proizvodnje, izjavio je predstavnik kartela.

Naftni kartel proizvodi iznad službene razine proizvodnje kako bi podmirio snažnu potražnju koja je potaknula rast cijena nafte na rekordno visoke razine. Povećanje proizvodnje pomoglo je rušenju cijena sirove nafte za oko 13 dolara, odnosno 23 posto od kraja listopada.

U kartelu postoji bojazan da će cijene nastaviti padati budu li zalihe prebrzo rasle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙