FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko uvjeren u pobjedu

KIJEV, 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski oporbeni kandidatViktor Juščenko izjavio je u srijedu da mu je usvajanje amandmana oizbornom zakonu kojim se smanjuje opasnost od prijevara otvorilo putda pobijedi u ponovljenom drugom drugu predsjedničkih izbora 26.prosinca.
KIJEV, 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski oporbeni kandidat Viktor Juščenko izjavio je u srijedu da mu je usvajanje amandmana o izbornom zakonu kojim se smanjuje opasnost od prijevara otvorilo put da pobijedi u ponovljenom drugom drugu predsjedničkih izbora 26. prosinca.

No da bi se osigurala potpora parlamenta za pošteniji izborni zakon Juščenko je pristao na zahtjev trenutačnog predsjednika Leonida Kučme da se smanje predsjedničke ovlasti koje bi on mogao dobiti ponovljenim izborima do kojih je došlo nakon dva tjedna prosvjeda.

"Današnja odluka otvara put za moju pobjedu u 18 do 20 ukrajinskih regija", kazao je Juščenko novinarima okupljenima ispred parlamenta nakon usvajanja amandmana. "Glavno je da smo danas uspjeli ostvariti ono čemu smo se nadali. Današnji je dan povijesnog kompromisa", dodao je.

Kako je istaknuo, parlamentarno glasovanje je "ozbiljna promjena u ideologiji i mehanizmu izbora" a s ciljem omogućavanja novih izbora bez velikih prijevara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙