FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINSKI PARLAMENT POČEO IZVANREDNU SJEDNICU

KIJEV, 27. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski parlament počeoje u subotu izvanrednu sjednicu na kojoj će se raspravljati o spornimpredsjedničkim izborima, dan nakon što su na sastanku s međunarodnimposrednicima dvojica glavnih rivala, prozapadni oporbeni kandidatViktor Juščenko i proruski premijer Viktor Janukovič, pristala početipregovore o izlasku iz krize.
KIJEV, 27. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ukrajinski parlament počeo je u subotu izvanrednu sjednicu na kojoj će se raspravljati o spornim predsjedničkim izborima, dan nakon što su na sastanku s međunarodnim posrednicima dvojica glavnih rivala, prozapadni oporbeni kandidat Viktor Juščenko i proruski premijer Viktor Janukovič, pristala početi pregovore o izlasku iz krize.

Više o 100,000 oporbenih pristaša okupilo se ispred zgrade parlamenta zahtjevajući ponovno održavanje drugog kruga predsjedničkih izbora za koje tvrde da su bili namješteni.

Na sjednici se pojavilo 428 od ukupno 450 zastupnika ukrajinskog parlamenta, te je premoćno postignut kvorum unatoč izostanku zastupnika Janukovičeve Stranke regija.

Parlament nema ovlasti poništiti rezultate nedjeljnih izbora, prema kojima je pobjedio Janukovič. Ipak, parlamentarna rasprava može imati veliku političku težinu dva dana uoči najavljene rasprave u Vrhovnom sudu o oporbenim zamjerkama na regularnost izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙