FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Uljanik": šest isporučenih brodova u 2004.

PULA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Pulski Uljanik za tjedan će danaisporučiti šesti, posljednji brod u ovoj godini i time uspješnozavršiti 2004. poslovnu godinu, rekao je danas Karlo Radolović,predsjednik Uprave tog brodogradilišta čiji je knjiga narudžbipopunjena do konca 2007.
PULA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Pulski Uljanik za tjedan će dana isporučiti šesti, posljednji brod u ovoj godini i time uspješno završiti 2004. poslovnu godinu, rekao je danas Karlo Radolović, predsjednik Uprave tog brodogradilišta čiji je knjiga narudžbi popunjena do konca 2007.

Pulsko se brodogradilište na dobar način bori protiv nepovoljnih uvjeta u poslovanju, ocijenio je Radolović na današnjoj je konferenciji za novinare održanoj u povodu obilježavanja 9. prosinca, Dana Uljanika.

"Kako ne bi osjetili gubitak zbog tečaja dolara naš je cilj, te ujedno i program kojeg i ostvarujemo, skraćivanje roka isporuke broda. Time istodobno dobivamo i mogućnost bržeg ugovaranja s poslovnim partnerima o izgradnji novih brodova", kazao Radolović.

Napomenuo je kako je knjiga narudžbi popunjena do konca 2007. godine, do kada će se u pulskom brodogradilištu izgraditi i isporučiti ukupno 19 brodova.

Uprava brodogradilišta je već i u pregovorima s talijanskom kompanijom i dugogodišnjim partnerom "Grimaldijem" za koju će "Uljanik", ukoliko pregovori budu uspješno okončani, u 2008. godini graditi tri nova broda.

Osvrnuvši se na privatizaciju Radolović je najavio kako će se do polovice 2005. godine stvoriti preduvjeti da "Uljanik d.d." u svom sastavu ima isključivo brodogradnju i strojogradnju. Međutim, dodao je, o tome kako će se i na koji način provesti privatizacija odlučit će većinski vlasnik odnosno država.

"Brod je jedini pravi proizvod preko kojeg veliki dio hrvatskog gospodarstva ostvaruje izvoz. Upravo zato od iznimne je važnosti kako i na koji način privatizirati brodogradnju", zaključio je Radolović.

Odgovarajući na pitanje novinara kazao je kako je prosjek plaće u "Uljaniku" 20 posto veći nego u ostalim hrvatskim brodogradilištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙