FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH najavio priopćenje o Mesićevoj zapovijedi

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U Ministarstvu obrane potvrdili suda su zaprimili zapovijed predsjednika Republike i vrhovnogzapovjednika Oružanih snaga RH (OSRH) Stjepana Mesića da se istražečinjenice u vezi s navodnim seksualnim zlostavljanjem u Oružanimsnagama i najavili da će se tijekom dana očitovati priopćenjem.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U Ministarstvu obrane potvrdili su da su zaprimili zapovijed predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH (OSRH) Stjepana Mesića da se istraže činjenice u vezi s navodnim seksualnim zlostavljanjem u Oružanim snagama i najavili da će se tijekom dana očitovati priopćenjem.

Inače, mediji su posljednjih dana objavili nekoliko napisa o slučajevima navodnog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u Oružanim snagama tijekom 90-ih i nekoliko posljednjih godina.

Predsjednik Mesić danas je načelniku Glavnog stožera OSRH generalu zbora Josipu Luciću zapovijedio da poduzme sve kako bi se utvrdile činjenice vezane uz medijske napise o mogućem seksualnom uznemiravanju ili zlostavljanju u Oružanim snagama.

Tu je Predsjednikovu zapovjed Ministarstvo obrane proslijedilo Glavnom stožeru, doznaje se u Ministarstvu.

Najavili su priopćenje u kojem će se očitovati o toj Predsjednikovoj zapovijedi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙