FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba mladih latvijskih umjetnika 11. prosinca

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U Muzeju "Mimara" 11. prosincaotvorit će se međunarodna izložba "Topografija", mladih latvijskihumjetnika koji koriste fotografiju kao izražajno sredstvo.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U Muzeju "Mimara" 11. prosinca otvorit će se međunarodna izložba "Topografija", mladih latvijskih umjetnika koji koriste fotografiju kao izražajno sredstvo.

Tema postava je "Što je važno", a petnaestak mladih umjetnika pokušava pronaći odgovor na pitanje zašto su u svoj kreativni izraz uključili fotografiju i što se čini važnim da bi se uhvatilo pomoću kamere, rekao je ravnatelj Muzeja "Mimara" Tugomir Lukšić na konferenciji za novinare organiziranoj uoči izložbe.

Izložba ukazuje na visoke likovne standarde u njegovanju fotografije, ali i na širok raspon upotrebe fotografije kao sredstva za složenije umjetničke izraze, napominje se u katalogu izložbe.

Autorica izložbe i ravnateljica Latvijskoga centra za suvremenu umjetnost Solvita Krese istaknula je da "Topografija" nije tematska izložba, nego da pokazuje širok raspon zanimanja umjetnika i njihovu kreativnost.

Govoreći o interesima umjetnika, Krese napominje da se nekolicina autora bavi istraživanje prostora, njegovim modulacijama i artikulacijama gradskog kruženje. Fotografiju rabe i kao oruđe za manipulaciju dijelova okoline a zajedničko im je da su svojevrsni komentar vremena, dodala je.

Izložba je ostvarena u okviru kulturne suradnje hrvatskoga i latvijskoga ministarstva kulture, a organizirana je u suradnji Muzeja "Mimara" i Latvijskoga centra za suvremenu umjetnost iz Rige.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙