FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LATVIJA: PREDSJEDNICA IMENOVALA MANDATARA ZA SASTAV VLADE

RIGA, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Latvijska predsjednicaimenovala je u srijedu političara desnog centra Aigarsa Kalvitisamandatarom za sastav nove vlade od kojeg se očekuje da nastavislijediti dosadašnje vanjskopolitičke i gospodarske smjernice.
RIGA, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Latvijska predsjednica imenovala je u srijedu političara desnog centra Aigarsa Kalvitisa mandatarom za sastav nove vlade od kojeg se očekuje da nastavi slijediti dosadašnje vanjskopolitičke i gospodarske smjernice.

Kalvitis, kojeg je predsjednica Vaira Vike-Freiberga nominirala za premijera nakon višednevnih pregovora s glavnim političkim strankama, ispunio je time vakuum koji je nastao nakon prošlomjesečnog pada vlade Indulisa Emsisa, prvog europskog premijera iz stranke Zelenih.

Kalvitis, predsjednik kluba zastupnika Narodne stranke, koja ima 20 od ukupno 100 mjesta u parlamentu, pokušat će sada oformiti novu vladajuću koaliciju koja bi, kako se očekuje, trebala biti desnog centra.

Osim Narodne stranke, trebala bi je činiti i stranka desnog centra Novo doba, najveća stranka u parlamentu s 24 zastupnika.

Jedan od ključnih gospodarskih ciljeva Latvije, nove članice Europske unije i NATO-a, prelazak je na euro do 2008. godine za što je, za razliku od Estonije i Litve, već ispunila većinu ekonomskih kriterija.

Latvijska vlada pala je 28. listopada nakon što je Narodna stranka, najveća u dotadašnjoj koaliciji, glasala protiv nacrta proračuna za 2005. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙