FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obvezatne upute broj VI

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Na temelju članka 22. stavka 1.točke 2. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske ("Narodnenovine", broj 22/92, 42/92 - isp. i 71/97), Državno izbornopovjerenstvo Republike Hrvatske utvrđuje Obvezatne upute broj VI.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Na temelju članka 22. stavka 1. točke 2. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 22/92, 42/92 - isp. i 71/97), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske utvrđuje Obvezatne upute broj VI.

NAČIN UREĐENJA BIRAČKOG MJESTA

1. U prostorijama u kojima će se glasovati (biračko mjesto) mogu se isticati samo državni simboli u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i Zakonom o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske, kao što su grb Republike Hrvatske i zastava Republike Hrvatske. Mogu se isticati i obilježja županija, gradova odnosno općina sukladno njihovom statutu.

2. Prostorije u kojima će se glasovati treba urediti na način da se osigura tajnost glasovanja tako da nitko iz ostalog dijela prostorije ne može vidjeti kako je glasač popunio glasački listić.

3. Birački odbor na biračkom mjestu za izbor predsjednika Republike Hrvatske dužan je, prije otvaranja birališta, na vidljivom mjestu ispred prostorije u kojoj će se glasovati izvjesiti oglas s listom kandidata za predsjednika Republike Hrvatske.

4. Birački odbor dužan je na prednju stranu glasačke kutije istaknuti glasački listić kakav se ubacuje u tu glasačku kutiju.

5. Ove Obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙