FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izdanja Instituta "Ivo Pilar" u protekle dvije godine

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Institut društvenih znanosti "IvoPilar" u protekle je dvije godine objavio više zbornika, studiju ovisokome obrazovanju u Hrvatskoj i europskim zemljama, autora MladenaHavelke te sedam svezaka časopisa "Društvena istraživanja".
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar" u protekle je dvije godine objavio više zbornika, studiju o visokome obrazovanju u Hrvatskoj i europskim zemljama, autora Mladena Havelke te sedam svezaka časopisa "Društvena istraživanja".

Bogata izdavačka djelatnost jedna je od prepoznatljivih odlika "Pilara", rečeno je danas u Europskome domu u Zagrebu, gdje su znanstvenici toga instituta najavili i održavanje petoga znanstvenoga skupa Annales Pilar "Quo vadis Hrvatska?".

O zbornicima, studiji i "Društvenim istraživanjima" govorili su "Pilarovi" znanstvenici Dražen Živić, Renata Franc i Anka Mišetić te glavna i odgovorna urednica časopisa "Društvena istraživanja" Maja Štambuk.

U 2003. objavljena su tri zbornika i četiri sveska časopisa "Društvenih istraživanja", među kojima su i dva dvobroja što je i uobičajena praksa u objavljivanju toga časopisa koji "iza sebe" ima 13-godišnju povijest i ugled u znanstvenoj zajednici budući da se se u njemu objavljeni prilozi referiraju u Current Contentsu (CC).

Teme dvaju dvobroja "Društvenih istraživanja" u 2003. bile su pak održivi razvitak Hrvatske te "Je li u Hrvatskoj znanost razvojni resurs". Objavljen je i jedan netematski broj te broj "Mediji u Hrvatskoj - nekoliko aspekata".

U ovoj godini objavljena su četiri zbornika - "Hrvatsko društvo danas : Psihosocijalni procesi", "Živjeti u Zagrebu", "Vukovar '91 - Međunarodni odjeci i značaj" te dva zbornika na engleskome jeziku "Significance" i "Transition Countries in the Knowledge Societes".

I dok ovogodišnji netamatski broj još nije objavljen, "Društvena istraživanja" su u 2004. objavila dva dvobroja - "Socioekonomska kultura i hrvatska upravljačka elita" te "Depopulacija Hrvatske", kao i broj o temi "Javno mnijenje Hrvatske: Izbori 2003.".

(Hina) xip ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙