FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVLJENO NOVO IZDANJE DRŽAVNIH OBVEZNICA

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - NAJAVLJENO NOVO IZDANJE DRŽAVNIHOBVEZNICA
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - NAJAVLJENO NOVO IZDANJE DRŽAVNIH OBVEZNICA

HINA - Financijski servis

Erste & Steiermaerkische Bank (ESB), Privredna banka Zagreb (PBZ), Raiffeisenbank Austria (RBA) i Zagrebačka banka (ZABA), kao vodeći agenti pokrovitelji izdanja objavili su danas poziv na upis novog izdanja državnih obveznica, vrijednog 200 milijuna eura, dospijeća 2019. godine.

Prema pozivu investitorima, knjiga upisa otvorena je danas, cijena izdanja biti će utvrđena u 11 sati, u petak 26. studenog, a istog danas u 15 sati biti će zatvorena knjiga upisa.

Uplata i izdanje ovih obveznica očekuje se u ponedjeljak, 29. studenog, a njihovo uvrštenje u prve kotacije Zagrebačke i Varaždinske burze u utorak, 30. studenog.

Dodaje se kako će izdanje i upis ove do sada najdugoročnije državne obveznice biti provedeno samo pod uvjetom da hrvatska Vlada najkasnije do ponedjeljka, 29. studenoga, donese odluku o izdanju ovih obveznica.

Odluku o tom, posljednjem ovogodišnjem izdanju obveznica, kako se očekuje, Vlada bi trebala donijeti na ovotjednoj sjednici.

Sredstva prikupljena ovim izdanjem biti će namijenjena refinanciranju dospijeća inozemnog duga po samuraj obveznicama, čime će se, tumače u Ministarstvu financija, posredno utjecati i na smanjenje ukupnog hrvatskog inozemnog duga.

Ove su godine izdane dvije državne obveznice na domaćem tržištu - 400 milijuna eura vrijedno izdanje obveznice koja na naplatu dospijeva 2007. godine, te tri tranše desetogodišnje obveznice ukupno vrijedne 650 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙