FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio vjerodajnice veleposlanika Grčke i Turske

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u srijedu na odvojenim susretima vjerodajnice novogveleposlanika Grčke u Hrvatskoj Panayotisa Baizosa i nove turskeveleposlanice Dicle Kopuz, priopćio je Ured Predsjednika.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu na odvojenim susretima vjerodajnice novog veleposlanika Grčke u Hrvatskoj Panayotisa Baizosa i nove turske veleposlanice Dicle Kopuz, priopćio je Ured Predsjednika.

Predajući vjerodajnice veleposlanik Grčke rekao je kako su grčka vlada i narod sretni što svjedoče uspješnom putu Hrvatske prema njezinoj integraciji u Europi, te naglasio uvjerenje da će pregovori Hrvatske i EU biti obavljeni s uspjehom, stoji u priopćenju.

Pozdravljajući novog veleposlanika Grčke, predsjednik Mesić istaknuo je mediteransku orijentaciju Hrvatske, te u tom smislu i zaštitu Mediterana od zagađenja, uništenja i zlouporabe. "Stoga se Hrvatska, kao ekološki osviještena zemlja, želi aktivnije uključiti u programe ekološke zaštite Mediterana", rekao je Mesić.

Turska veleposlanica je također u srijedu predala vjerodajnice predsjedniku Mesiću i tom je prigodom izjavila da "Turska smatra Hrvatsku ključnim čimbenikom za uspostavu mira i stabilnosti u ovoj strateški važnoj regiji i cijeni važnu ulogu koju Hrvatska igra".

Predsjednik Mesić naglasio je europsku budućnost kao zajednički cilj Hrvatske i Turske, te istaknuo napore koje Hrvatska ulaže da što prije usvoji europske standarde, ali i da ispuni uvjete po kojima će postati istinski demokratska zemlja, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙