FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: odvjetnici moraju ostati uz Miloševića

AMSTERDAM, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni sud za ratnezločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) odbacio je uutorak zahtjev odvjetnika, dodijeljenih bivšem jugoslavenskompredsjedniku Slobodanu Miloševiću, da se povuku sa slučaja, prenosiagencija Reuters.
AMSTERDAM, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) odbacio je u utorak zahtjev odvjetnika, dodijeljenih bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću, da se povuku sa slučaja, prenosi agencija Reuters.

Haški je sud u rujnu odredio britanske odvjetnike Stevena Kaya i Gillian Higgins za Miloševićeve branitelje protiv njegove volje, kako bi spriječio odgode suđenje zbog njegova narušenog zdravlja.

Kay i Higgins su smatrali da ne mogu braniti bivšeg srbijanskog čelnika jer odbija suradnju s njima, pa su službeno zatražili povlačenje sa slučaja.

Žalbeno vijeće Haškog suda prošloga je mjeseca Miloševiću potvrdilo pravo da se sam brani, no odlučilo je da odvjetnici moraju biti spremni uskočiti ako Milošević zbog pogoršanja zdravlja ne bude u stanju nastaviti obranu.

"Obveza odvjetnika mora se nastaviti u najboljem interesu optuženoga", stoji u pisanoj odluci suca Patricka Robinsona.

"Zahtjev za poštenim suđenjem i njegovim završetkom u zadovoljavajućem periodu ne smije biti narušen odbijanjem optuženog da komunicira s dodijeljenim odvjetnicima", dodaje se u odluci.

Ne poslušaju li sudsku odluku, Kay i Higgins mogli bi izgubiti odvjetničku licencu, prenosi agencija Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙