FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon dobio ključnu potporu za koaliciju

JERUZALEM, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski ministarfinancija Benjamin Netanyahu podržao je u utorak plan premijera ArielaSharona da pozove oporbenu Laburističku stranku u vladu nacionalnogjedinstva, rekao je Sharonov pomoćnik.
JERUZALEM, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski ministar financija Benjamin Netanyahu podržao je u utorak plan premijera Ariela Sharona da pozove oporbenu Laburističku stranku u vladu nacionalnog jedinstva, rekao je Sharonov pomoćnik.

Sharon mora ojačati svoju krhku koaliciju ako želi izbjeći prijevremene izbore i provesti plan povlačenja iz Gaze, no za to mu je potrebna potpora središnjeg odbora njegove stranke Likud, čije se glasovanje očekuje u četvrtak.

Netanyahu, bivši premijer, ima velik utjecaj u tvrdolinijaškom odboru, koji je u kolovozu glasovao protiv kontakata s laburistima o ulasku u vladu.

Jedan Netanyahuov suradnik rekao je da on nema ništa protiv ičijeg ulaska u koaliciju, sve dok se ne dira predloženi proračunski okvir za 2005. godinu.

Sharon se našao u nezgodnoj situaciji nakon što je prošloga tjedna iz vlade izbacio glavnog koalicijskog partnera, stranku Shinui, jer je glasovala protiv prijedloga proračuna za iduću godinu. Likud zbog toga sada ima nadzor nad samo 40 mjesta u parlamentu od ukupno 120.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙