FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael i Egipat razmijenili zatvorenike

KAIRO, 5. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je u nedjeljuoslobodio iz zatvora šestoricu egipatskih studenata u skladu sdogovorom o oslobađanju izraelskoga poslovnog čovjeka i osuđenogašpijuna Azzama Azzama, objavili su egipatski sigurnosni izvori.
KAIRO, 5. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je u nedjelju oslobodio iz zatvora šestoricu egipatskih studenata u skladu s dogovorom o oslobađanju izraelskoga poslovnog čovjeka i osuđenoga špijuna Azzama Azzama, objavili su egipatski sigurnosni izvori.

Šestorica studenata uhićena su u kolovozu i optužena za udruživanje radi ubojstva izraelskih vojnika. Egipćani su predani egipatskome konzulatu u Tel Avivu i već su stigli u Kairo, kažu ti egipatski izvori.

Arapska televizija Al Arabiya objavila je da će Azzam, koji je u egipatskome zatvoru od 1997., stići u Izrael "u roku od jednoga sata", ali bez ikakvih drugih pojedinosti. Izraelske vlasti nisu potvrdile ovu razmjenu.

Egipatski predsjednički glasnogovornik Maged Abdel Fattah rekao je novinarima da oslobađanje studenata i oslobađanje Azzama nisu povezani. Azzamovu slobodu izraelske vlasti traže već sedam godina.

"Nije bilo nikakvoga dogovora... Postoje pravila koja se svakim od tih slučajeva odvojeno bave", rekao je.

No egipatski izvori potvrđuju dogovor o razmjeni i kažu da je bilo predviđeno istovremeno izvesti obje predaje.

Izraelska je vlada pristala osloboditi studente kad su prošli tjedan Izrael posjetili egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Aboul Gheit i šef obavještajaca Omar Suileiman, objavile su državne novine al-Ahram.

U Jeruzalemu je izraelski ministar Meir Sheetrit novinarima rekao da ne zna ništa o mogućem oslobađanju Azzama, ali nada se da će se ono dogoditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙