FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Proračun odbijen, vlada u opasnosti

JERUZALEM, 1. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski parlament usrijedu je u prvom čitanju odbio prijedlog državnog proračuna za 2005.godinu nakon čega je ljutiti i poniženi premijer Ariel Sharon odlučioprekinuti koalicijsku suradnju s manjinskim partnerom u vladi,strankom Shinui, čiji su zastupnici glasali protiv proračuna.
JERUZALEM, 1. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski parlament u srijedu je u prvom čitanju odbio prijedlog državnog proračuna za 2005. godinu nakon čega je ljutiti i poniženi premijer Ariel Sharon odlučio prekinuti koalicijsku suradnju s manjinskim partnerom u vladi, strankom Shinui, čiji su zastupnici glasali protiv proračuna.

Ministar pravosuđa Yosef Lapid, čelnik sekularne desne stranke Shinui, potvrdio je da je njegova stranka izbačena iz koalicije te da su ministri pozvani u premijerov ured i uručeni su im otkazi.

Zbog glasovanja zastupnika Shinuija, prijedlog proračuna nije prošao. Prema zakonu, ako proračun ne prođe do 31. ožujka, moraju se održati izbori, što bi bilo dvije godine prije roka.

Analitičari smatraju da će Sharon, kako bi izbjegao pad vlade i ugrožavanje planiranog povlačenje iz Gaze, sada hitno pokušati sklopiti savez s oporbenim laburistima.

Bez zastupnika Shinuija, Sharonova vlada kontrolira samo 40 od 120 mjesta u izraelskom parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙