FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lura predlaže zbrinjavanje 42 radnika u Osijeku

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Lurapredložila je danas Program zbrinjavanja 42 radnika iz pekarskogpogona u Osijeku, pri čemu bi 13 zaposlenika ostalo raditi uLura-keksima d.o.o. i Luri d.d., od čega će devetorici biti ponuđeninovi ugovori uključujući poslove u Pogonu keksa, vafla i slanica,planiranja i monitoringa, općih poslova te prodaje.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Lura predložila je danas Program zbrinjavanja 42 radnika iz pekarskog pogona u Osijeku, pri čemu bi 13 zaposlenika ostalo raditi u Lura-keksima d.o.o. i Luri d.d., od čega će devetorici biti ponuđeni novi ugovori uključujući poslove u Pogonu keksa, vafla i slanica, planiranja i monitoringa, općih poslova te prodaje.

Dvoje zaposlenika moglo bi sklopiti dodatak ugovoru o radu za poslove u prodaji, dok dva zaposlenika do daljnjega ostaju u radnom odnosu u Lura-keksima.

Tri su zaposlenika već sklopila ugovore o radu kod novog poslodavca - Centra Škojo d.o.o, a 5 zaposlenika se tijekom izrade Programa dobrovoljno javilo te su uz isplatu otpremnine ranije raskinuli radni odnos. Jedan zaposlenik otišao je sporazumno na vlastiti zahtjev, a jedan će biti zbrinut kroz starosnu mirovinu za koju ima ispunjene uvjete, pojasnili su u Luri.

Ostali zaposlenici, njih 19 bit će zbrinuti prema Programu koji predviđa uvjete u skladu s Kolektivnim ugovorom, koji su povoljniji od onih zakonom propisanih, te podrazumijevaju otpremninu u iznosu od 50 posto plaće po godini radnoga staža i dulji otkazni rok u trajanju od 2 do 6 mjeseci.

Taj je prijedlog danas dostavljen i Radničkom vijeću te nadležnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, objavili su iz Lure.

Prihvaćanje cjelovita Programa predviđeno je za prosinac, a do tada te za vrijeme trajanja otkaznog roka zaposlenici imaju sva prava iz radnog odnosa, pravo na plaću i naknade temeljem Kolektivnog ugovora, istaknuli su u Luri.

Dodali su kako namjeravaju zbrinuti što veći broj radnika, osobito iznalaženjem mogućnosti zapošljavanja na drugim poslovima u kompaniji i kod drugog poslodavca.

Moguće je također da će određen broj radnika biti zbrinut i tijekom otkaznog roka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙