FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić u službenom posjetu Rusiji

ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić danas i sutra u posjetu je RuskojFederaciji, na poziv ministra za poslove civilne zaštite, zaizvanredne situacije i uklanjanje posljedica elementarnih nepogodaSergeja K. Šojgua, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.
ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić danas i sutra u posjetu je Ruskoj Federaciji, na poziv ministra za poslove civilne zaštite, za izvanredne situacije i uklanjanje posljedica elementarnih nepogoda Sergeja K. Šojgua, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Glavni je cilj posjeta razmatranje trenutnog stanja vezano za zaključake dogovorene na četvrtom zasjedanju Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju održanom u rujnu ove godine u Zagrebu. Dvojica ministara ujedno su supredsjedatelji te Komisije.

Razgovarat će se također i o aktualnim bilateralnim pitanjima, među kojima se posebno ističu rješavanje klirinškog duga Ruske Federacije, te stanje u vezi projekta Družba i Adria, navodi se u priopćenju.

Robna razmjena između Hrvatske i Rusije u prvih deset mjeseci ove godne bilježi visoke stope rasta, iznad 70 posto.

Hrvatska je tako u Rusiju u deset mjeseci izvezla roba u vrijednosti 99,6 milijuna dolara, što je 72,4 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, ali je hrvatski uvoz iz te zemlje gotovo deset puta veći i u deset mjeseci uvezeno je roba u vrijednosti 965,9 milijuna dolara, ili 73,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙