FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro u Bugarskoj potpisivanje sporazuma o gradnji naftovoda

SOFIJA, 23. studenog 2004. (Hina) - Bugarska će biti domaćin svečanostipotpisivanja Memoranduma o gradnji naftovoda Burgas-Alexandroupoliskoji će 7. prosinca potpisati predstavnici Bugarske, Rusije i Grčke,javljaju bugarski mediji.
SOFIJA, 23. studenog 2004. (Hina) - Bugarska će biti domaćin svečanosti potpisivanja Memoranduma o gradnji naftovoda Burgas-Alexandroupolis koji će 7. prosinca potpisati predstavnici Bugarske, Rusije i Grčke, javljaju bugarski mediji.

Nakon intenzivnih razgovora na Egejskom moru tri su zemlje postigle dogovor o dugo odgađanoj gradnji strateškog naftovoda koji bi trebao povezati crnomorsku luku Burgas u Bugarskoj s grčkom lukom Alexandroupolis na sjevernom dijelu Egejskog mora.

Projekt gradnje naftovoda začet je 1990. a trebao bi omogućiti transport sirove nafte iz Rusije kopnenom rutom, koja zaobilazi prometom zagušene tjesnace Bospor i Hellespont.

Realizaciju gradnje naftovoda desetljećima su odgađale bojazni u vezi s njegovom funkcionalnošću, vlasničkim udjelima, zajamčenom isporukom nafte i financiranjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙