FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žužul: Hrvatska očekuje uspješan završetak misije OESS-a

SOFIJA, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska je zadovoljna partnerskimodnosom i plodnom suradnjom s misijom OESS-a na svom teritoriju čijese glavne točke mandata ispunjavaju, i sad, kao zemlja kandidat začlanstvo u EU, očekuje uspješan završetak misije, rekao je uponedjeljak u Sofiji hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul ugovoru kojim je otvorio drugu plenarnu sjednicu 12. ministarskekonferencije OESS-a.
SOFIJA, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska je zadovoljna partnerskim odnosom i plodnom suradnjom s misijom OESS-a na svom teritoriju čije se glavne točke mandata ispunjavaju, i sad, kao zemlja kandidat za članstvo u EU, očekuje uspješan završetak misije, rekao je u ponedjeljak u Sofiji hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u govoru kojim je otvorio drugu plenarnu sjednicu 12. ministarske konferencije OESS-a.

"Glavne točke mandata se upravo rješavaju i Hrvatska, kao zemlja kandidat za EU, sad očekuje plodnu suradnju do uspješnog završetka" misije, rekao je Žužul, ocijenivši djelovanje misije na terenu "od velike pomoći".

"Uvjeren sam da smo iskustva stečena u toj suradnji kadri prenijeti u druga područja u kojima mogu biti od pomoći, bilo u sklopu djelovanja OESS-a ili u drugim institucijama poput EU", naglasio je.

Ministar Žužul govorio je o velikim zadacima koji stoje pred OESS-om, među kojima se ističu nastavak borbe protiv terorizma i međunarodnog kriminala, odnosno svih vrsta ilegalne trgovine, bilo da je riječ o drogama, oružju, sofisticiranoj tehnologiji ili, osobito, ljudima.

Govoreći o samoj organizaciji, ministar Žužul je istaknuo njezinu jedinstvenu ulogu kao foruma za dijalog, izgradnju povjerenja i suradnje u područjima od zajedničkog interesa, rekavši kako ostvareni napredak mora biti poticaj da se nastavi istim putem.

Organizacija se, prema njegovim riječima, oduvijek prilagođavala kako bi bolje odgovorila izazovima i poboljšala učinkovitost, te je zato izrazio nadu u dobre rezultate "nekolicine prijedloga za poboljšanje funkcioniranja OESS-a koji su pred nama".

Hrvatska, prema riječima svojeg ministra, "osjeća posebnu odgovornost" za stabilizaciju i napredak regije jugoistočne Europe pa će kao zemlja kandidat za članstvo u EU i NATO pojačati napore u tom smislu.

U ostvarivanju zajedničkih ciljeva u regiji - ulaska u europske i transatlantske integracije na temelju individualnih postignuća - Hrvatska je odlučna riješiti sva otvorena pitanja od izbjeglica i nestalih osoba do pune suradnje s Haaškim sudom, rekao je Žužul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙