FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: ministar Žužul doputovao na konferenciju OESS-a

SOFIJA, 5. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul doputovao je u nedjelju navečer u Sofiju gdje uponedjeljak počinje ministarska konferencija Organizacije za europskusigurnost i suradnju (OESS).
SOFIJA, 5. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul doputovao je u nedjelju navečer u Sofiju gdje u ponedjeljak počinje ministarska konferencija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

Kako se doznaje iz hrvatskih diplomatskih krugova, ministar bi u svojem petminutnom govoru trebao istaknuti podršku koju Hrvatska daje naporima koji se u OEES-u ulažu u borbu protiv terorizma i ilegalnog trgovanja ljudima, te se osvrnuti na napore koje Hrvatska ulaže na putu ostvarivanja svojih ciljeva - ulaska u NATO i EU kroz ispunjavanje kriterija koji vrijede za svaku demokratsku zemlju.

Osim sudjelovanja u radu konferencije, dogovoren je niz bilateralnih Žužulovih sastanaka, između ostalog s kolegama iz Španjolske, Portugala, Mađarske, Belgije i Švedske, dok su još neki u pripremi.

Tijekom dva dana konferencije, ministri 55 zemalja članica OESS-a trebali bi, prema diplomatskim izvorima, donijeti odluke kojima će konkretizirati i omogućiti provedbu mjera dogovorenih prije godinu dana u Maastrichtu u područjima uskladištenja konvencionalnog oružja, standardiziranja izvozne dokumentacije za lako oružje, sigurnosti putnih dokumenata, borbe protiv korištenja interneta u terorističke svrhe, nezakonite trgovine ljudima i drugih tema, a najvažnija pojedinačna tema vjerojatno će biti kriza u Ukrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙