FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVNI TAJNIK OESS-A DOLAZI U PETAK U UKRAJINU

BEČ/VARŠAVA, 25. studenoga 2004. (Hina/AFP) - Glavni tajnikOrganizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Jan Kubisposjetit će u petak i u subotu Ukrajinu po nalogu predsjedateljaOESS-a, bugarskog ministra vanjskih poslova Salomona Passyja.
BEČ/VARŠAVA, 25. studenoga 2004. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Jan Kubis posjetit će u petak i u subotu Ukrajinu po nalogu predsjedatelja OESS-a, bugarskog ministra vanjskih poslova Salomona Passyja.

Kubis treba utvrditi kako OESS može pomoći u "rješavanju bezizlaznog stanja" nakon predsjedničkih izbora u Ukrajini, navodi se u priopćenju te organizacije objavljenom u četvrtak u njezinu sjedištu u Beču.

Kubis se treba sastati s ukrajinskim političkim i službenim dužnosnicima, kao i s izaslanicima međunarodnih organizacija.

OESS i Passy izrazili su u četvrtak zabrinutost zbog krize u Ukrajini.

U Kijev će u petak na poziv ukrajinskog predsjednika Leonida Kučme doputovati i poljski predsjednik Aleksandar Kwasniewski koji će posredovati u rješavanju krize, izvijestila je u četvratak navečer poljska agencija PAP, pozivajući se na poljsko veleposlanstvo u Kijevu.

Kako navodi PAP, ured za tisak predsjednika Kučme potvrdio je tu vijest.

Poljski predsjednik je na konferenciji za tisak u četvrtak u Varšavi predstavio "plan u tri točke" za Ukrajinu kojim se predviđa provjera prijepornih izbornih rezultata, odbija se primjena sile i predlaže se provedba pregovora između vlasti i oporbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙