FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL ĆE POSJETITI EUROPU I MAROKO

WASHINGTON,30. studenoga(Hina) - Američki državni tajnik Colin Powellposjetit će od 6. do 11. prosinca Bugarsku, Belgiju, Nizozemsku iMaroko, objavio je u ponedjeljak State Department.
WASHINGTON,30. studenoga(Hina) - Američki državni tajnik Colin Powell posjetit će od 6. do 11. prosinca Bugarsku, Belgiju, Nizozemsku i Maroko, objavio je u ponedjeljak State Department.

Powell će 7. prosinca u Sofiji sudjelovati na sastanku Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) kojim bi mogla dominirati kriza u Ukrajini oko predsjedničkih izbora, rekao je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

Dan kasnije sudjeluje na susretu ministara vanjskih poslova NATO-a, a potom na ministarskom sastanku EU i SAD-a u Den Haagu.

Nakon toga ide u Rabat u Maroku gdje će supredsjedati prvim sastankom tzv. "Foruma za budućnost" koji je nastao iz američke inicijative za poticanje političkih, ekonomskih i socijalnih reformi na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi koju je podržala skupina G8 najrazvijenih industrijskih zemalja svijeta.

Očekuje se da će ovo Powellovo putovanje biti njegovo posljednje u svojstvu državnog tajnika. Powell je podnio ostavku prije desetak dana, a predsjednik Bush je već nominirao savjetnicu Condoleezzu Rice kao njegovu zamjenu. Powell će odstupiti s položaja državnog tajnika čim Rice bude potvrđena u američkom Senatu, vjerojatno u siječnju iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙