FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ PRIMIO SEMNEBYJA

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je šefa misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju(OESS) u Hrvatskoj Petera Semnebyja, priopćeno je u petak iz UredaPredsjednika.
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je šefa misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Hrvatskoj Petera Semnebyja, priopćeno je u petak iz Ureda Predsjednika.

Semneby je tijekom razgovora istaknuo kako OESS bilježi napredak u Hrvatskoj, te u tom pogledu očekuje i jedan novi vid suradnje između Hrvatske i te organizacije, priopćeno je.

Interes je OESS-a da se procesi povratka izbjeglica odvijaju u svakoj državi regije bez pritiska međunarodne zajednice, naglasio je Semneby.

Predsjednik Mesić je naglasio kako je u Hrvatskoj do sada učinjeno mnogo na stvaranju uvjeta koji olakšavaju povratak prognanika, ali i u normalizaciji odnosa sa susjedima.

"Uz stambenu obnovu, gospodarskim mjerama treba omogućiti otvaranje radnih mjesta u područjima povratka, te i dalje stvarati uvjete koji će olakšavati povratak", rekao je Mesić.

Sugovornici su se također suglasili da dobra manjinska zaštita mora zaživjeti ne samo u zakonima, već i u praksi u lokalnim sredinama, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Ured Predsjednika je također priopćio da se Mesić u petak susreo na redovitom sastanku s veleposlanicima zemalja EU-a i zemalja kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙