FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za ponedjeljak, 6. prosinca

ZAGREB, 5. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 6. prosinca.
ZAGREB, 5. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 6. prosinca.

ZAGREB - Članovi Zajedničke komisije za obrambenu i sigurnosnu politiku i nadzor nad radom obrambenih sigurnosnih struktura na razini BiH u posjetu Hrvatskom saboru. Izaslanstvo će razgovarati s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom (10 sati), predsjednikom saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivanom Jarnjakom (10.15 sati), predsjednikom Vijeća za nadzor sigurnosnih službi Vlatkom Cvrtilom (12.15 sati) te Krešimirom Ćosićem, voditeljem saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (15 sati). Izjava za medije moguća oko 11.15 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare potpredsjednika Hrvatskog sabora Mate Arlovića, koji je prvi put u ime RH u statusu pridruženog partnera sudjelovao na zasjedanju Parlamentarne skupštine Zapadnoeuropske unije u Parizu. (Hrvatski sabor, 10 sati).

SOFIJA - Ministarska konferencija OESS-a. Hrvatsku će predstavljati ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, koji će se sudionicima obratiti petminutnim govorom. Konferencija će razmatrati jačanje uloge OESS-a u borbi protiv terorizma te donijeti paket odluka kojima će se konkretizirati i omogućiti provedba mjera u područjima uskladištenja konvencionalnog oružja, standardiziranja izvozne dokumentacije za lako oružje, sigurnosti putnih dokumenata, borbe protiv korištenja interneta u terorističke svrhe i nezakonite trgovine ljudima. Vrlo važna tema sastanka bit će Ukrajina, u kojoj kriza oko predsjedničkih izbora još nije okončana (i 7. prosinca).

SARAJEVO - Predsjednik Srbije Boris Tadić u trodnevnom posjetu Bosni i Hercegovini. Tadić će se u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BiH Borislavom Paravacem, Draganom Čovićem i Sulejmanom Tihićem. Predviđeni su i zasebni susreti s Visokim predstavnikom za BiH Paddyjem Ashdownom, ministrom obrane BiH Nikolom Radovanovićem i predsjednikom Vlade Federacije BiH Ahmetom Hadžipašićem. Srbijanski predsjednik u utorak će posjetiti Banja Luku gdje će razgovarati s predsjednikom srpskog entiteta Draganom Čavićem. Posjet Bosni i Hercegovini Boris Tadić završit će u srijedu u Mostaru gdje će se susresti s predsjednikom Federacije BiH Nikom Lozančićem i čelnicima Hercegovačko-neretvanske županije.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush prima u Bijeloj kući iračkog predsjednika Ghazija al-Yawara s kojim će razgovarati o iračkim izborima u siječnju te odnosima SAD-a i Iraka.

MOSKVA - Posjet iračkog premijera Iyada Alawija (i 7. prosinca).

PEKING - Posjet njemačkog kancelara Gerharda Schroedera (do 8. prosinca). Nakon Kine Schroeder će posjetiti Japan (9. i 10. prosinca).

DAMASK - Posjet palestinskog izaslanstva koje čine šef PLO-a Mahmud Abas, privremeni predsjednik Ravi Fatah i premijer Ahmed Korei (i 7. prosinca).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robertino Šalinović

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Duška Gerić-Koren

Tel.: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙