FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA NEDJELJU, 28. STUDENOGA

ZAGREB, 28. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 28. studenoga.
ZAGREB, 28. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 28. studenoga.

BUKUREŠT - Održavaju se parlamentarni i prvi krug predsjedničkih izbora. Na petim općim izborima od pada komunizma prije 15 godina, pravo glasa ima oko 18 milijuna Rumunja. Birališta se otvaraju u sedam ujutro po lokalnom vremenu, zatvaraju se u 21 sat. Prvi rezultati bit će poznati čim se zatvore birališta, a konačni najranije u ponedjeljak ujutro. Vladajuća koalicija predvođena socijaldemokratima u posljednjim anketama dobiva 39 posto glasova. Glavni oporbeni savez desnoga centra Pravda i istina (DA), u kojem su Nacionalna liberalna stranka i Demokratska stranka, dobiva, prema istom istraživanju, 33 posto glasova. Dvojica glavnih kandidata na predsjedničkim izborima su aktualni socijaldemokratski premijer Adrian Nastase i čelnik oporbe, gradonačelnik Bukurešta, Traian Badescu. Prema anketama, njih će se dvojica ogledati u drugom krugu 12. prosinca.

KAIRO - Palestinski premijer Ahmed Korei i šef PLO-a Mahmud Abas, mogući nasljednik Jasera Arafata, borave u posjetu Egiptu. Dvojica palestinskih lidera bi s tamošnjim predsjednikom Hosnijem Mubarakom trebali razgovarati palestinskim predsjedničkim izborima predviđenima za 9. siječnja i bliskoistočnom mirovnom procesu.

BERN - Švicarci se referendumom izjašnjavaju hoće li na snagu stupiti u parlamentu usvojen zakon o uzimanju embrionalnih matičnih stanica za znanstvena istraživanja.

PARIZ - "Izbor Nicolasa Sarkozyja na čelo vladajućeg Saveza za narodni pokret i referendum o europskom ustavu što se provodi među članstvom Socijalističke stranke predstavljaju dva krupna događaja koja bi mogla imati dalekosežne posljedice na francusku, ali i europsku političku scenu", 90 redaka, piše Frano Cetinić.

Dežurni urednici:

Noć: Zrinka Treščec

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Domagoj Janković

Navečer: Darko Vlahović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙