FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU, 24. STUDENOGA

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 24. studenoga.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 24. studenoga.

DEN HAAG - Statusna konferencija u postupku Haškog suda protiv šestorice bivših hrvatskih dužnosnika iz BiH Jadranka Prlića, Brune Stojića, Valentina Ćorića, Berislava Pušića, Slobodana Praljaka i Milivoja Petkovića. Haški sud (ICTY) optužio ih je u travnju ove godine za zločine protiv čovječnosti, kršenje ratnog prava i običaja i teške povrede Ženevskih konvencija počinjene progonom Bošnjaka na teritoriju pod kontrolom HVO-a od kraja 1991. do travnja 1994. godine. Haškom sudu dobrovoljno su se predali 5. travnja i dan kasnije su se izjasnili da nisu krivi prema svim točkama optužnice. Pušteni su na privremenu slobodu do početka suđenje u rujnu ove godine,

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na haškom suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću. U srijedu će svjedoka obrane umirovljenog ruskog generala Leonida Ivašov protuispitivati tužitelj tužitelj Geoffrey Nice

DEN HAAG - Održat će se ministarski sastanak trojke EU na čelu s nizozemskim ministrom vanjskih poslova Bernardom Botom i Turske, koju će predstavljati turski šef diplomacije Abdullah Gul. Radi se o sastanku koji se održava dvaput godišnje.

BRUXELLES - Trećeg dana po stupanju na dužnost održat će se prva radna sjednica nove Europske komisije predsjednika Josea Manuela Barossa.

TRIPOLI - U posjet Libiji stiže francuski predsjednik Jacques Chirac. Bit će to prvi posjet nekog francuskog predsjednika Libiji u zadnjih 20 godina. Odnosi između dviju zemalja zatoplili su nakon što je službeni Tripoli pristao platiti odštetu žrtvama obaranja francuskog putničkog zrakoplova 1989. godine.

PRIŠTINA - Novi parlament Kosova sa 120 zastupnika trebao bi održati konstitutivnu sjednicu na kojoj se očekuje izbor predsjednika, premijera i nove vlade Kosova.

JERUZALEM - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw posjetit će Izrael, a u četvrtak autonomna palestinska područja, gdje će s tamošnjim dužnosnicima razgovarati o palestinskim predsjedničkim izborima i oživljavanju međunarodnog mirovnog plana.

NEW DELHI - Pakistanski premijer Šaukat Aziz sastat će se u New Delhiu s indijskim premijerom Manmohanom Singhom. Glavna tema razgovora bit će problem Kašmira.

Dežurni urednici:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Domagoj Janković

Navečer: Duška Gerić Koren

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙