FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sjećanje na 16 poginulih hrvatskih branitelja u šumi Rusinjača

poginuli-obljetniceOsijek: sjećanje na 16 poginulih hrvatskih branitelja u šumi RusinjačaOsije,4. prosinca 2004.(Hina) - U spomen na 16-oricu branitelja koji supoginuli 5. prosinca 1991. u šumi Rusinjači, danas je u organizacijiosječkog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iogranka "Sveti Rok" održana komemoracija, a u crkvi sv. Roka u Osijekuslužena je misa zadušnica.
Osije,4. prosinca 2004.(Hina) - U spomen na 16-oricu branitelja koji su poginuli 5. prosinca 1991. u šumi Rusinjači, danas je u organizaciji osječkog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i ogranka "Sveti Rok" održana komemoracija, a u crkvi sv. Roka u Osijeku služena je misa zadušnica.

Šesnaestorica branitelja poginula su u topničkim napadima na položaje branitelja te na Poljoprivredni fakultet i Rusinjaču, šumu kod Tenje.

Jedan od poginulih branitelja - Mihajlo Pelegrin još nije ekshumiran jer Rusinjača nije razminirana.

Kako se počast poginulima ne može odati na tome mjestu, sutra, na dan njihove pogibije, dragovoljac Domovinskog rata i tajnik Aerokluba "Osijek" Milan Tominac i dragovoljac Marko Kovač u podne će iz zrakoplova iznad Rusinjače baciti ruže za poginule suborce, rekao je predsjednik osječkoga Gradskog odbora UHDDR-a Zdravko Nalio.

Danas je ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u šumi Rusinjači, na raskrižju Hebrangove i Rokove ulice u Osijeku, položeno cvijeće i zapaljene su svijeće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙