FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ernestinovo: obilježena 13. godišnjica stradanja

ERNESTINOVO, , 20. studenog 2004. (Hina) - Komemorativnim skupom ispredspomen-obilježja žrtvama masovne grobnice u ernestinovačkom parkudanas je obilježena 13. godišnjica progonstva i stradanjaErnestinovčana.
ERNESTINOVO, , 20. studenog 2004. (Hina) - Komemorativnim skupom ispred spomen-obilježja žrtvama masovne grobnice u ernestinovačkom parku danas je obilježena 13. godišnjica progonstva i stradanja Ernestinovčana.

Na današnji dan prije trinaest godina u obrani sela, nedaleko od Osijeka, iz kojega su se morali povući pred nadmoćnijim srpskim neprijateljem, poginulo je 40 hrvatskih branitelja i civila. Kao nestali još uvijek se vodi šest Ernestinovčana.

Iz masovne grobnice ekshumirano je i identificirano 12 hrvatskih branitelja i civila, a prošle godine, također na godišnjicu stradanja, otkriveno je spomen-obilježje koje je podiglo Ministarstvo hrvatskih branitelja i mjesni odbor Ernestinovo.

Uz predstavnike općine Ernestinovo i brojne mještane, obilježavanju ernestinovačke tragedije nazočni su bili i predstavnici Hrvatske vojske, policije i udruga stradalnika Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙