FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOMLETINCI: OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE BRANITELJA I MJEŠTANA

KOMLETINCI, 4. prosinca (HINA) - U Komletincima je danas obilježena 13.godišnjica pogibije hrvatskih branitelja i mještana u srpskoj agresijigodine 1991.
KOMLETINCI, 4. prosinca (HINA) - U Komletincima je danas obilježena 13. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja i mještana u srpskoj agresiji godine 1991.

Po riječima načelnika otočke općine Josipa Šarića, na današnji dan, 4. prosinca 1991. zaustavljen je jedan od najsnažnijih tenkovskih napada bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba na bosutskoj bojišnici u istočnoj Slavoniji.

U srpskoj agresiji na istočnu Slavoniju na komletinačkoj bojišnici poginula su 44 branitelja i mještana Komletinaca, među kojima i 22 pripadnika 105. bjelovarske brigade.

U spomen na poginule branitelje i mještane, u spomen-parku u središtu mjesta vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade, MUP-a, postrojba HOS-a, općine Otoka, mjesnog odbora Komletinaca, Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

U nazočnosti članova obitelji, vijenci su položeni i na mjestima pogibije branitelja.

U župnoj crkvi Bezgrešnoga Začeća Blažene Djevice Marije služena je misa zadušnica.

(HINA) xdraž ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙