FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Uvjerena Europljanka" Kolinda Grabar-Kitarović

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina/Le Figaro) - Kolinda Grabar-Kitarović,hrvatska ministrica za europske integracije, doputovala je u Parizkako bi svog francuskog kolegu uvjerila da Zagreb poduzima sve naporekako bi ispunio kriterije za ulazak u Europsku uniju, piše pariški LeFigaro povodom posjeta hrvatske ministrice Francuskoj.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina/Le Figaro) - Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska ministrica za europske integracije, doputovala je u Pariz kako bi svog francuskog kolegu uvjerila da Zagreb poduzima sve napore kako bi ispunio kriterije za ulazak u Europsku uniju, piše pariški Le Figaro povodom posjeta hrvatske ministrice Francuskoj.

Hrvatska je dugo bila uzorna balkanska zemlja, no Carla del Ponte nedavno je uputila kritiku u UN-u zbog neizručenja odbjeglog generala Ante Gotovine a koju su europske prijestolnice ozbiljno shvatile, piše pariški Le Figaro navodeći kako hrvatska ministrica europskih integracije Kolinda Grabar-Kitarović ističe da Hrvatska čini sve što može kako bi zaključila pitanje generala Gotovine.

"U Haag smo već poslali devetoricu Hrvata. Gotovinin slučaj je jedina stvar koja priječi normalizaciju odnosa između Zagreba i ICTY-ja. Činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo zaključili to pitanje. No mi čak ne znamo je li Gotovina u Hrvatskoj", kaže ministrica Kitarović, prenosi list.

Le Figaro u članku Kolindu Grabar Kitarović predstavlja kao "uvjerenu Europljanku". "Ona ima 36 godina, ministarstvo kojega 70 posto čine žene i uvjerena je Europljanka. Američki bi neokonzervativci rekli da je Kolinda Grabar-Kitarović tipična predstavnica dinamične i ambiciozne 'mlade Europe'", piše francuski Le Figaro u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙