FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: Grabar-Kitarović u Nacionalnoj skupštini i Senatu

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica europskihintegracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u radnom posjetuParizu, u srijedu je posjetila francusku Nacionalnu skupštinu i Senat,gdje je razgovarala o aktualnom političkom trenutku u Hrvatskoj inaporima koji predstoje na putu prema punopravnom članstvu u Europskojuniji, rekla je glasnogovornica ministartva europskih integracijaIvana Crnić.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u radnom posjetu Parizu, u srijedu je posjetila francusku Nacionalnu skupštinu i Senat, gdje je razgovarala o aktualnom političkom trenutku u Hrvatskoj i naporima koji predstoje na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, rekla je glasnogovornica ministartva europskih integracija Ivana Crnić.

Glasnogovornica MEI u telefonskom je razgovoru za Hinu rekla kako se ministrica sastala s predsjednikom izaslanstva za EU francuske skupštine Pierreom Lequillerom i izvjestiteljem za Hrvatsku Reneom Andreom, zahvalivši im na dosadašnjoj potpori koju je Francuska davala Hrvatskoj u procesu dobivanja statusa kandidata za članstvo.

Njezine sugovornike osobito su zanimali dodatni kriteriji koje Hrvatska treba ispuniti, glede povratka izbjeglica, reforme pravosuđa, regionalne suradnje i suradnje s Haškim sudom, pri čemu je Andre, prema riječima glasnogovornice, iskazao dobro poznavanje situacije i pohvalio napore koje ulaže Hrvatska.

"Ministrica ih je detaljno upoznala sa stanjem odnosa sa susjednim zemljama i rekla kako mi želimo biti zemlja-model jugoistočne Europe te da prije ulaska u EU želimo riješiti sva otvorena pitanja sa susjedima", rekla je Ivana Crnić

Senatora Pierrea Fauchona najviše je zanimala sloboda medija u Hrvatskoj, rekla je glasnogovornica, a nakon što je hrvatska ministrica istaknula suradnju Vlade s Vijećem Europe i OESS-om pri izradi zakona o medijima, zaključeno je kako se stanje u području medijskih sloboda bitno popravlja.

Kao prepreku koju će Hrvatska najteže svladati na putu u EU, ministrica Grabar-Kitarović istaknula je pitanje zaštite okoliša, ocjenivši da će za prilagodbu europskim standardima "trebati još najmanje 3-4 godine", rekla je glasnogovornica MEI.

Hrvatska ministrica u četvrtak će se sastati s francuskom ministricom za europske poslove Claudie Haignere, na čiji poziv i boravi u radnom posjetu Parizu, te s glavnom tajnicom Glavnog tajništva međuministarskog odbora za pitanja europske gospodarske suradnje i savjetnicom francuskog premijera za vanjska pitanja Pascale Andreani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙