FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: predstavljen program obnove ribarske flote

RIJEKA, 3. prosinca 2004. (Hina) - Plan aktivnosti za ostvarivanje programa izgradnje i obnoveribarske flote Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka danas jepredstavljen u Rijeci na sjednici Udruženja brodograđevne industrijepri Hrvatskoj gospodarskoj komori.
RIJEKA, 3. prosinca 2004. (Hina) -

Programom izgradnje i obnove hrvatske ribarske flote ribarima će biti ponuđena gradnja ribarskih brodova čeličnog trupa, od 25 do 31 metra dužine, čiju bi gradnju s 30 posto novca subvencionirala država, 10 posto osigurali bi ribari, a 60 posto ostvarili bi putem zajma s 2 posto kamata, uz rok otplate od 10 godina i odgodom plaćanja od dvije godine.

Plan aktivnosti za ostvarivanje programa izgradnje i obnove ribarske flote Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka danas je predstavljen u Rijeci na sjednici Udruženja brodograđevne industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

U raspravi su brodograditelji iznijeli više primjedaba. Naveli su da su ribari, koji nisu bili nazočni na predstavljanju, nezadovoljni uvjetima gradnje brodova te da, među ostalim, smatraju da jednake pogodnosti treba omogućiti i za gradnju ribarica od drugih materijala, primjerice plastike.

Čulo se i mišljenje da je program izgradnje i obnove ribarske flote izrađen u kabinetima te da je u njegovu izradbu trebalo uključiti i stručnjake koji imaju iskustva u plovidbi i izgradnji brodova.

Tajnik Udruženja brodograđevne industrije Mario Polla kazao je nakon sjednice da je zaključeno da to Udruženje podupire nacionalni program obnove ribarske flote u domaćim brodogradilištima i s domaćom opremom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙