FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BURNS: IZBORI NEOPHODNI ZA OBNOVU MIROVNOG PROCESA

RAMALLAH/JERUZALEM, 21. studenog 2004. (Hina/dpa) - Palestinski izborii izraelsko povlačenje iz palestinskih gradova nužni su za obnovumirovnog procesa, rekao je u nedjelju američki izaslanik za Bliskiistok William Burns.
RAMALLAH/JERUZALEM, 21. studenog 2004. (Hina/dpa) - Palestinski izbori i izraelsko povlačenje iz palestinskih gradova nužni su za obnovu mirovnog procesa, rekao je u nedjelju američki izaslanik za Bliski istok William Burns.

Na početku tjedna intezivnih diplomatskih napora kojima se želi povećati izglede za obnovu mirovnog procesa, Burns je obećao "snažnu potporu" za palestinske predsjedničke izbore 9. siječnja i naglasio da je Washington "odlučan učiniti sve što može kako bi pomogao u tom procesu".

"Naše je stajalište da su uspješni izbori i provedba izraelskog povlačenja važni koraci za ispunjenje međunarodnog mirovnog plana i postizanje rješenja koja predviđa dvije države, što je u palestinskom interesu kao i u interesu Izraela", rekao je Burns nakon razgovora s privremenim palestinskim predsjednikom Ravijem Fatuhom i premijerom Ahmedom Koreijem.

Nakon Burnsa Izrael i palestinska područja posjetit će i američki državni tajnik Colin Powell, a očekuju se i posjeti britanskog ministra vanjskih poslova Jacka Strawa i njegova ruskog kolege Sergeja Lavrova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙