FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić o oslobađajućoj odluci Vrhovnog suda i medijskom tretmanu

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Ivić Pašalić, predsjednik Hrvatskogbloka i kandidat te stranke za predsjednika Republike rekao je danasnovinarima kako je odlukom Vrhovnog suda oslobođen bilo kakve kriviceu slučaju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Ivić Pašalić, predsjednik Hrvatskog bloka i kandidat te stranke za predsjednika Republike rekao je danas novinarima kako je odlukom Vrhovnog suda oslobođen bilo kakve krivice u slučaju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

"Ta odluka Vrhovnog suda je pravomoćna, a iz nje proizlazi da je istina ono što sam govorio o slučaju Zaklade, da je rađeno u skladu sa zakonom, da sam poštivao sve zakonske odredbe i da ništa nemoralno i nezakonito nisam učinio", rekao je Pašalić na konferenciji za novinare Hrvatskog bloka (HB).

Prebrojivši troje novinara koji su nazočili, Pašalić im je rekao da njihova brojnost govori o tome koliki je interes hrvatskih medija kada se jedna laž treba demantirati.

"Kad treba nekoga oblatiti, onda je velika gužva, a kad treba objaviti istinu, onda su rijetki za nju zainteresirani", rekao je Pašalić, dodajući da se to posebno odnosi na Hrvatsku televiziju (HTV) i da će zato sutra, pred uredom Mirka Galića, održati konferenciju za novinare.

"To je institucija (HTV) koja je u jedno deset navrata u prvoj minuti Dnevnika najavljivala moje hapšenje zbog zloporabe u slučaju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta". Njihov nedolazak na konferenciju za novinare kad me na koncu (uz zagrebački Županijski sud) i Vrhovni sud oslobodio lažnih optužaba, govori o HTV-ovoj neprofesionalnosti", rekao je.

"Nikad nisam imao izbora osim tražiti sudsku zaštitu i nikad se to nisam bojao učiniti. U svim postupcima za koje su mene optuživali utvrđeno je da sam govorio istinu", rekao je.

Upitan od novinara hoće li sada podići tužbe protiv onih koji su ga javno optuživali odgovorio je da se zamorio od sudova i "da neće trošiti vrijeme na fukare".

Rekao je "da su svi koji su njega optuživali, od predsjednika Republike Stjepana Mesića, bivšeg i aktualnog premijera Ivice Račana i Ive Sanadera, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, svi bezočno lagali kako bi diskreditirali prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana jer da je i on sudjelovao u kriminalnim radnjama oko transfera iseljeničkog novca".

To je, ustvrdio je Pašalić "trebao biti samo početak Tuđmanove kriminalizacije, a druga sam žrtva trebao biti ja da me se eliminira sa političke scene i diskreditira kao čovjeka koji je ogrezao u kriminalnim radnjama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙