FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Resursi i tržišta hrvatskog gospodarstva"

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Nakladno-istraživački zavodPolitička kultura predstavio je danas novu knjigu redovnog profesorana zagrebačkom Ekonomskom fakultetu Ive Družića "Resursi i tržištahrvatskog gospodarstva".
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Nakladno-istraživački zavod Politička kultura predstavio je danas novu knjigu redovnog profesora na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu Ive Družića "Resursi i tržišta hrvatskog gospodarstva".

Motivacija autora za ovu knjigu, rekao je na predstavljanju profesor Ekonomskog fakulteta u Splitu i jedan od recenzenata Želimir Pašalić, bila je spoznaja o konstantnom zanemarivanju ispitivanja hrvatskih gospodarskih resursa i tržišta te efikasnosti tržišne uporabe raspoloživih resursa.

Knjiga se sastoji od tri dijela. U prvom dijelu Družić obrađuje ključne hrvatske gospodarske resurse - demografski i proizvodni kapital, dok se drugi dio bavi analizom hrvatskog tržišta rada i tržišta kapitala.

Treći je dio, pak, posvećen analizi efikasnosti tržišne uporabe resursa te dugoročnoj procjeni performansi hrvatskog gospodarstva na temelju analize stoljetnih gospodarskih kretanja u Hrvatskoj.

Uz Pašalića, knjigu su recenzirali i profesori zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Anđelko Runjić i Vladimir Veselica, koji je iz knjige izdvojio i misao autora da Hrvatska prema raspoloživim resursima ima velikih potencijala, ali da očito nema dovoljno kvalitetnu političku menadžersku elitu kojima je posebice preporučio ovu knjigu.

Knjiga "Resursi i tržišta hrvatskog gospodarstva" peta je knjiga koju je u sklopu biblioteke "Universitas" nakladno-istraživačkog zavoda Politička kultura objavio Ivo Družić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙