FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U susret Međunarodnom danu dobrovoljaca, 5. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - U povodu Međunarodnog danavolontera, 5. prosinca, u hrvatskim županijama i gradovima brojnim ćese događajima usmjeriti pozor na vrjednovanje i poticanjedobrovoljačkog rada u nas, najavili su danas iz Nacionalne zaklade zarazvoj civilnog društva.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, u hrvatskim županijama i gradovima brojnim će se događajima usmjeriti pozor na vrjednovanje i poticanje dobrovoljačkog rada u nas, najavili su danas iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Zaklada u priopćenju podsjeća da je prijedlog zakona o volonterstvu dostavljen Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te je izrazila nadu da će se taj prijedlog uskoro naći na saborskim klupama.

Prijedlog zakona o dobrovoljstvu predviđa uređivanje prava i odgovornosti dobrovoljaca, a izradile su ga ovogodišnja 1. nacionalna konferencija o volonterstvu i 13. međunarodna konferencija VolontEurope.

Iz Zaklade napominju da su nakon obilježavanja Međunarodne godine volontera 2001. u Hrvatskoj stvoreni uvjeti za uređenje sustava poticanja i vrjednovanja dobrovoljačkog rada. Uz ostalo, osnovan je Nacionalni odbor za razvoj volonterstva, izrađeni su spotovi i kratke poruke za poticanje dobrovoljstva i slično.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva javna je zaklada koju je osnovala Republika Hrvatska. Registrirana je 2003. s osnivačkim ulogom od dva milijuna kuna i stalnim priljevom novca od dijela prihoda od igara na sreću i iz državnoga proračuna.

Zakladi je odobrena državna potpora DFID-a (Odjela britanske Vlade za međunarodni razvoj), a upravlja programom novčanih potpora u okviru programa CARDS-a Europske unije za razvoj neprofitnoga socijalnog poduzetništva.

Zaklada stručno i novčano podupire programe koji potiču održivost neprofitnog sektora, međusektorsku suradnju, građanske inicijative, filantropiju, dobrovoljstvo, koji unaprjeđuju demokratske institucije društva, te druge programe kojima se ostvaruje temeljna svrha Zaklade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙