FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mario Kovač u Hrvatskom bloku

ŠIBENIK, 26. studenog 2004. (Hina) - Bivši ministar pomorstva, prometai veza i bivši saborski zastupnik HSLS-a Mario Kovač, koji je liberalenapustio nakon prošlih parlamentarnih izbora, jutros je u Šibenikupotpisao pristupnicu Hrvatskom bloku.
ŠIBENIK, 26. studenog 2004. (Hina) - Bivši ministar pomorstva, prometa i veza i bivši saborski zastupnik HSLS-a Mario Kovač, koji je liberale napustio nakon prošlih parlamentarnih izbora, jutros je u Šibeniku potpisao pristupnicu Hrvatskom bloku.

Predsjednik HB-a Ivić Pašalić rekao je kako je "ponosan što je Hrvatskom bloku pristupio jedan od najčestitijih ljudi na hrvatskoj političkoj sceni, jedan od rijetkih koji je fotelju zamijenio idejom i koji je u politici bio i vratio se zbog načela. I tim činom želimo svjedočiti da u politici nije sve pragmatizam, karijerizam i prljava politička igra. Sve više ljudi, koji o politici tako razmišljaju, okupljaju se danas oko HB-a", rekao je Pašalić na konferenciji za novinare.

Obrazlažući zašto se vratio u politiku, Kovač je naglasio kako je prije nešto manje od godinu dana politiku napustio mirne duše, vjerujući da je poražena "sluganska i ulizivačka politika", koju je provodila koalicijska vlast s Ivicom Račanom na čelu, a protiv koje se on, kazao je, godinama borio.

"Dogodilo se, međutim, da je Sanaderov HDZ nastavio provoditi politiku Ivice Račana, Vesne Pusić i Zlatka Tomčića. To je definitivno sluganska politika, u kojoj pojam hrvatskog suvereniteta više i ne postoji. Sadašnjoj vlasti jedini je cilj ulazak u Europsku uniju, pa makar put do tog cilja vodio preko Beograda ili sramotnih haaških optužnica. Takva politička stvarnost za mene je neprihvatljiva. Zato sam se odlučio vratiti u politiku i poduprijeti Hrvatski blok i Ivića Pašalića kao predsjedničkog kandidata", kazao je Mario Kovač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙