FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uhićena dvojica svodnika

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila jedvojicu svodnika i kazneno ih prijavila zbog podvođenja i protupravnogoduzimanja slobode 25-godišnje djevojke koju su prisilili naprostituiranje.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je dvojicu svodnika i kazneno ih prijavila zbog podvođenja i protupravnog oduzimanja slobode 25-godišnje djevojke koju su prisilili na prostituiranje.

Policija nije otkrila identitet osumnjičenika u dobi od 26 i 30 godina, jučer privedenih istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

U policiji kažu da je stariji osumnjičenik početkom srpnja prošle godine započeo intimnu vezu s djevojkom oštećenom od koje je zatražio da se za njega prostituira. Ona je to odbila, no uz prijetnje i, kako kažu u policiji, uporabu fizičke snage, prisilili su je da na jednom od zagrebačkih trgova nudi seksualne usluge koje je za 300 kuna pružala u automobilima mušterija.

Dvojica osumnjičenika su se izmjenjivala pružajući joj zaštitu i uzimala joj svu zaradu, a uz to su je svakodnevno psihički i fizički maltretirali. Stariji ju je cijelo vrijeme prisilno držao u stanu na području Medveščaka iz kojega ju je svakodnevno odvozio na tzv. štajgu, odnosno mjesto gdje se nudila mušterijama. Kada ne bi bio s njom zaključavao je ulazna vrata stana, kažu u policiji.

Djevojka je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja krajem rujna prošle godine završila u bolnici, a potom se vratila roditeljima kojima ništa nije rekla.

Slučaj se najvjerojatnije ne bi otkrio da 30-godišnji svodnik nije prekjučer na ulici u središtu Zagreba vidio djevojku i napao ju. Prolaznici su pozvali policajce koji su muškarca uhitili, a djevojka im je tada ispričala što je sve proživjela od srpnja do kraja rujna prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙