FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski ubojica i bjegunac možda se skriva u Hrvatskoj

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Ubojica, svodnik i osuđenik nadoživotni zatvor Tibor Foko, za kojim austrijska policija traga većdevet godina, mogao bi se skrivati u jednoj od država s područja bivšeJugoslavije, a o tome je obaviješten i hrvatski MUP.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Ubojica, svodnik i osuđenik na doživotni zatvor Tibor Foko, za kojim austrijska policija traga već devet godina, mogao bi se skrivati u jednoj od država s područja bivše Jugoslavije, a o tome je obaviješten i hrvatski MUP.

MUP je danas izvijestio da je od austrijske policije dobio obavijest da je za njihovim državljaninom 48-godišnjim Tiborom Fokom raspisana međunarodna potraga i nagrada za informacije koje bi mogle pomoći u njegovom uhićenju.

Foko je prije 18 godina osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva 23-godišnje djevojke koja je odbila prostituirati se za njega. No, 1995. Foko je uspio pobjeći na motociklu "kawasaki ZX 750", crno-crvene boje s natpisom "Ninja".

U MUP-u kažu kako austrijske vlasti raspolažu informacijama da bi se bjegunac mogao skrivati u jednoj od država s područja bivše Jugoslavije ili da je svoj bijeg iz Europe organizirao preko jedne od tih država, a ne isključuju i da se koristio ili se koristi ispravama tih država.

Prema opisu koji je dobio hrvatski MUP, Tibor Foko je mađarskog podrijetla, visok oko 175 centimetara, sportsko-mišićave građe i smeđe tj. vjerojatno već prosijede kose. Na lijevom laktu ima pet centimetara dug ožiljak, a na desnoj strani lica, u predjelu jagodične kosti, madež veličine oko jedan centimetar.

Za pomoć u njegovom uhićenju raspisana je nagrada, a sve informacije mogu se javiti svakoj policijskoj postaji, na telefon 92, austrijskom diplomatsko-konzularnom predstavništvu u Hrvatskoj ili e-mailom na adresu "zielfahndung(at)bmi.gv.at".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙