FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrhovni sud će ponovno provjeriti rad predsjednice supetarskog suda

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Na zahtjev predsjednice supetarskogOpćinskog suda Ivane Domić, osumnjičene za zlouporabu položaja iovlasti, Vrhovni sud će ponovno provjeriti rad sudske upravesupetarskog suda.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Na zahtjev predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić, osumnjičene za zlouporabu položaja i ovlasti, Vrhovni sud će ponovno provjeriti rad sudske uprave supetarskog suda.

Ponovni uvid u rad sudske uprave obavit će se u utorak i srijedu, 7. i 8. prosinca, priopćio je danas Vrhovni sud.

S tog suda podsjećaju da je predsjednica supetarskog Općinskog suda Ivana Domić podnijela prigovor na izvješća Ministarstvo pravosuđa i splitskog Županijskog suda, koji su utvrdili propuste u radu sudske uprave, te zatražila ponovni nadzor.

Po Zakonu o sudovima ona ima pravo zahtijevati ponavljanje uvida u rad sudske uprave od Vrhovnog suda koji je dužan sačiniti pisano izvješće o obavljenom nadzoru.

Predsjednicu supetarskog suda splitska je policija kazneno prijavila potkraj rujna, a osumnjičena je da je nezakonitim presudama u sudskim postupcima vezanim za ispravak uknjižbe vlasništva na otoku Braču oštetila velik broj osoba.

Brojne nepravilnosti utvrdila su i povjerenstva Ministarstva pravosuđa i splitskog Županijskog suda, no sutkinja i predsjednica supetarskog suda Ivana Domić njihova je izvješća ocijenila neosnovanima i neobjektivnima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙