FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donosi se zakon o prijenosu nadležnosti vojnog pravosuđa

BEOGRAD,2. prosinca 2004.(Hina) - Vlada Srbije u četvrtak je usvojilaprijedlog zakona o prijenosu nadležnosti vojnih sudova i drugih vojnih pravosudnih tijela na republičku razinu, a zakon će se u petak,po hitnom postupku, naći na dnevnom redu Skupštine Srbije.
BEOGRAD,2. prosinca 2004.(Hina) - Vlada Srbije u četvrtak je usvojila prijedlog zakona o prijenosu nadležnosti vojnih sudova i drugih vojnih pravosudnih tijela na republičku razinu, a zakon će se u petak, po hitnom postupku, naći na dnevnom redu Skupštine Srbije.

Zakonom se uz ostalo predviđa da se pri okružnim sudovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu osnuju posebni odjeli za procesuiranje vojnih kaznenih djela.

Nakon što je Savjet ministara Srbije i Crne Gore usvojio odluku o ukidanju vojnog pravosuđa, što proizlazi iz Ustavne povelje Državne zajednice Srbije i Crne Gore, njena je Skupština usvojila 18. studenoga Zakon o prenošenju nadležnosti vojnih pravosudnih tijela na sudska tijela republika članica. Za provedbu tog zakona potrebno je da države članice , Srbija i Crna Gora donesu odgovarajuće zakone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙