FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Počinitelju "prometnog prekršaja" pritvor od 48 sati

BEOGRAD,2. prosinca 2004.(Hina) - Pripadniku osiguranja veleposlanstvaSAD u Beogradu, državljaninu Srbije i Crne Gore Miroslavu Cimplu, kojije u utorak navečer izazvao incident s vozilima u koloni automobila ukojoj je bio predsjednik Srbije Boris Tadić, određen je u četvrtakpritvor od 48 sati.
BEOGRAD,2. prosinca 2004.(Hina) - Pripadniku osiguranja veleposlanstva SAD u Beogradu, državljaninu Srbije i Crne Gore Miroslavu Cimplu, koji je u utorak navečer izazvao incident s vozilima u koloni automobila u kojoj je bio predsjednik Srbije Boris Tadić, određen je u četvrtak pritvor od 48 sati.

"Cimplu je određena mjera zadržavanja u trajanju od 48 sati. Po nalogu i uz sudjelovanje Tužiteljstva poduzimaju se svi potrebni pretkazneni postupci i provjere. Prikupljamo sve informacije za koje smatramo da su nužne kako bi se rasvijetlio slučaj", rečeno je u Okružnom tužiteljstvu u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare u srijedu navečer da na predsjednika Srbije Borisa Tadića nije pokušan atentat, nego da je posrijedi "prometni prekršaj".

Veleposlanstvo SAD-a u Beogradu, prema Jočićevim riječima, obavijestilo je u srijedu MUP Srbije da je automobil "audi 80", koji se u utorak navečer u Beogradu sudario s jednim od vozila iz kolone predsjednika Tadića, vozio djelatnik osiguranja tog veleposlanstva Miroslav Cimpl, državljanin SCG. Prema ministrovu objašnjenju, vozač "audija 80" se "iznervirao načinom vožnje" kolone od tri automobila "jer takvu vožnju nikad nije vidio", a potom se prestrašio kad je shvatio da su upaljena rotirajuća svjetla i signalizacija i kada ga je udario posljednji automobil iz kolone.

Američko veleposlanstvo u srijedu navečer je izrazilo žaljenje što je u incidentu s predsjedničkom kolonom sudjelovao i njihov djelatnik. "Čim smo čuli za umiješanost našeg djelatnika u ovaj slučaj obratili smo se policiji. Žalimo zbog onoga što se dogodilo. Naš djelatnik u potpunosti surađuje", rečeno je beogradskom dnevniku "Blic" u američkom veleposlanstvu u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙