FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jočić: Nije bio atentat na Tadića, nego prometna nesreća

BEOGRAD,1. prosinca(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Srbije DraganJočić izjavio je u srijedu navečer da na srbijanskog predsjednikaBorisa Tadića u utorak navečer nije pokušan atentat, već je posrijedibila prometna nesreća.
BEOGRAD,1. prosinca(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je u srijedu navečer da na srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u utorak navečer nije pokušan atentat, već je posrijedi bila prometna nesreća.

Veleposlanstvo SAD-a u Beogradu izvijestilo je MUP Srbije, rekao je Jočić na izvanrednoj konferenciji za novinare, da je automobil audi 80, koji se u utorak navečer u Beogradu sudario s jednim od vozila iz kolone predsjednika Tadića, vozio radnik osiguranja tog veleposlanstva Miroslav Cimpl, inače državljanin Srbije i Crne Gore.

"Od pomisli o atentatu došli smo do prometnog prekršaja", rekao je ministar policije, dodajući da "svi koji su sumnjali u stabilnost zemlje mogu odahnuti".

Prema ministrovom objašnjenju, vozač audija 80 se "iznervirao načinom vožnje" predsjedničke kolone "jer takvu vožnju nikad nije vidio", a potom se uplašio kad je shvatio da su upaljena rotirajuća svjetla i signalizacija i kad ga je udario posljednji automobil iz kolone.

Radio B92 je, međutim, u srijedu navečer objavio izjavu očevica događaja koji tvrdi da je crni aud" pokušavao nekoliko puta presjeći put koloni vozila s predsjednikom Tadićem.

"Vozač crnog 'audija' bio je toliko uporan da je jureći za kolonom službenih vozila Tadićeve pratnje u nekoliko navrata čak prelazio na kolovoznu traku rezerviranu za automobile koji dolaze iz suprotnog pravca", kazao je očevidac koji je zahtijevao da ostane anoniman.

Na pitanje novinara zašto je MUP-u Srbije trebalo više od 15 sati da objavi bilo kakvo priopćenje o događaju i više od 24 sata da sazove konferenciju za novinare, ministar Jočić je odgovorio: "Ne razumijem vašu nervozu, umjesto da ste razdragani zato što smo riješili slučaj i što je Srbija stabilna", dodajući da će javnost biti izvješćena o daljnjem tijeku istrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙