FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Potraga za napadačima na Tadića

BEOGRAD,1. prosinca(Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova Srbijepriopćilo je u srijedu poslije podne da intenzivno radi naidentifikaciji vozača i pronalaženju vozila "koje je u utorak navečerdošlo u kontakt s automobilom u pratnji predsjednika Srbije BorisaTadića".
BEOGRAD,1. prosinca(Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćilo je u srijedu poslije podne da intenzivno radi na identifikaciji vozača i pronalaženju vozila "koje je u utorak navečer došlo u kontakt s automobilom u pratnji predsjednika Srbije Borisa Tadića".

Prema navodima policije, u utorak navečer oko 21.30 sati na trgu Topčiderska zvijezda u Beogradu, "vozilu BMW koje je bilo u Tadićevoj pratnji, na začelju kolone, približio se automobil marke audi 80 beogradskih registarskih oznaka s prvom brojkom 5, ne poštujući prvenstvo prolaza kolone, iako je bio upozoren svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Vozač automobila BMW iz predsjedničke pratnje, reagirajući, skrenuo je udesno i došlo je do kontakta dva automobila", naveo je MUP u priopćenju.

U pisanoj izjavi srbijanski premijer Vojislav Koštunica kaže da ugrožavanje sigurnosti predsjednika Borisa Tadića "mora hitno biti rasvijetljeno", te će "on osobno poduzeti sve neophodne mjere kako bi se osigurala puna zaštita predsjednika Srbije".

"Sve državne institucije moraju se zajedno na najozbiljniji i najodlučniji način odnositi prema svakoj najavi i svakom obliku ugrožavanja sigurnosti državnih dužnosnika i svih građana Srbije", naglašava se u Koštuničinoj izjavi, te dodaje da "nitko ne sumnja da će energičnim zajedničkim radom svih državnih organa biti sačuvani mir i sigurnosti u Srbiji".

Javnosti se u srijedu poslije podne obratio i načelnik Javne sigurnosti MUP-a Srbije Miroslav Milošević, koji je izjavio da MUP intenzivno traži vozača i "audi 80", čija beogradska registracija počinje brojkom 5, a kojih - prema podacima MUP-a - ima ukupno 90 u Beogradu.

Inače, sjednica Odbora za sigurnost Skupštine Srbije, najavljena za srijedu poslije podne, usprkos tome što je bila predviđena i tema pokušaja atentata na predsjednika Tadića, nije održana zbog toga što je odbijen zahtjev predstavnika Tadićeve Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića da ona bude otvorena za javnost. Članovi tog Odbora još su i predstavnici Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića i G17 Plus Miroljuba Labusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙