FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Tadić bez komentara do izvješća MUP-a

BEOGRAD,1. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić, nakojega je u utorak navečer u Beogradu pokušan atentat, izjavio je usrijedu da ne želi komentirati to što se dogodilo sve dok ne dobijeizvješće ministarstva unutarnjih poslova Srbije.
BEOGRAD,1. prosinca 2004.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić, na kojega je u utorak navečer u Beogradu pokušan atentat, izjavio je u srijedu da ne želi komentirati to što se dogodilo sve dok ne dobije izvješće ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

"TOva situacija zahtijeva ozbiljnost. Nema razloga za dramatiziranje situacije, ali ima razloga za ozbiljnost. Očekujem izvještaj MUP-a, očekujem izvještaj nadležnih institucija, jer se ovdje ne radi o meni, već o institucijama. Od događaja je prošlo nekoliko sati, a ja još nisam dobio nikakvo izvješće", kazao je Tadić novinarima u srijedu.

Kako je priopćeno, napad se dogodio oko 21 sat u središtu Beograda, u Ulici kneza Miloša, gdje je automobil marke "audi" više puta pokušao udariti u automobil u kojem se nalazio predsjednik Tadić, iako su vozila u koloni predsjednika bila obilježena svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Beogradske "Večernje novosti" od srijede pišu da je BMW iz osiguranja predsjednika primijetio da crni "audi" prati predsjedničku kolonu te da je napadač pokušao presjeći kolonu i udariti u Tadićev automobil. Vozač BMW-a je, prema tom listu, naglo skrenuo i sudario se s "audijem", koji je potom uspio pobjeći u nepoznatom smjeru.

Iako još nema službenog priopćenja MUP-a, načelnik Javne sigurnosti MUP-a Srbije Miroslav Milošević izjavio je u srijedu za državnu televiziju da su "odmah nakon incidenta provedene mjere blokade i pretrage te potrage za automobilom 'audi 80', ne samo u Beogradu, već i na teritoriju Srbije".

"Pripadnicima antiterorističkog odreda Vojske Srbije i Crne Gore, 'Kobrama', koji osiguravaju predsjednika, predloženo je pojačano osiguranje predsjednika, što su oni i učinili, kao što su to učinili i pripadnici MUP-a Srbije u širem prstenu osiguranja", kazao je Milošević Radio-televiziji Srbije.

Beogradski elektronički mediji u srijedu podsjećaju i na prijetnje smrću koje je dosad nepoznata "Srpska patriotska organizacija" nedavno uputila iz Beča Borisu Tadiću i ministru vanjskih poslova SCG Vuku Draškoviću. Ta je organizacija optužila Tadića i Draškovića da su zauzimanjem za izručenje haških optuženika izdali srpske nacionalne interese, te im poručila da će biti likvidirani ako dođu u Beč. "Neka se Tadić i Drašković pripreme da se uskoro priključe Zoranu Đinđiću", pisalo je u poruci te organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙